«Παζάρι» αρωμάτων και γεύσεων στο κέντρο της Αθήνας

Spice.

Το κέντρο της Αθήνας κρύβει μια ιδιαίτερη γοητεία. Μια «ακατέργαστη» ομορφιά που την ανακαλύπτεις περιπλανώμενος στα μικρά στενάκια του.  Λίγα βήματα από τη γεμάτη πάντα κόσμο Βαρβάκειο αγορά, στην οδό Ευριπίδου, μπορείς απλά να κλείσεις τα μάτια και να οδηγηθείς μονάχα από τις μυρωδιές. 

Μοσχοκάρυδο, κανέλα, μαύρο πιπέρι αλλά και πιο ιδιαίτερες μυρωδίες την Ανατολής και της Ασίας σε ταξιδεύουν σε κόσμους μακρινούς. Γύρω σου, σακιά και σέσουλες σε διαφορετικούς χρωματισμούς, με μπαχαρικά, βότανα και αποξηραμένα φρούτα που μέχρι πριν ίσως αγνούσες την ύπαρξη τους, σου προσφέρονται απλόχερα από τους «έμπειρους» πωλητές των μικρών αυτών καταστημάτων.

To ‘Fotsi’ είναι το κατάλληλο μέρος για τους “connoisseurs” των μπαχαρικών και βοτάνων. Εδώ θα βρείτε τα πιο «περίεργα» βότανα που προέρχονται από κάθε γωνία του κόσμου, αιθέρια έλαια και πολύτιμα συστατικά της φύσης. Περιηγηθήκαμε στο κατάστημα και ανακαλύψαμε ότι υπάρχει  «καπνιστό» τσάι. Aγοράσαμε γάλα αμυγδάλου και κανέλα Ινδονησίας για “extra flavor” στη μαγειρική μας.

‘Ετσι λοιπόν, αν το πρωινό του Σαββάτου σας είναι ελεύθερο, δεν έχετε παρά να οδηγηθείτε προς το Fotsi και να πάρετε μια γεύση από τη “spicy” πλευρά του κέντρου της Αθήνας.

PB130017 (2)_68804030

spice

φωτογραφία-19

φωτογραφία-110

Kατaστήματα μπαχαρικών στην Αθήνα:

- Fotsi: Eυριπίδου 39  – www.fotsi.gr

- Μπαχάρ: Eυριπίδου 31  – www.bahar.gr

- Elixir: Eυριπίδου 41 - www.elixir.com.gr

 

© Different & Different
Designed by STAGE DESIGN OFFICE & Developed by MEDIACUBE