Amass

Screen Shot 2014-11-24 at 9.45.18 PM

Mε το Noma να βρίσκεται πρώτο στον κατάλογο  με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2014, η Νορβηγική κουζίνα έρχεται στο επίκεντρο του γαστρονομικού ενδιαφέροντος και η Κοπενγχάγη κατακλύεται από μοναδικά concepts εστιατορίων. Πρώτο στη λίστα των νέων καταχωρήσεων στη γαστρονομική σκηνή της πόλης είναι το Amass.

Ανοίγοντας τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2013, το Αmass είναι το δημιούργημα του πρώην επικεφαλή Chef του Νοma, Matthew Orlando. Αμερικάνος στην καταγωγή, ο Orlando είχε την ευκαιρία να εργαστεί δίπλα σε δύο από τους πιο καταξιωμένους Chefs του κόσμου – τον Heston Blumenthal από το Fat Duck της Αγγλίας και τον Thomas Keller του Per Se στη Νέα Υόρκη. Φτάνοντας την καριέρα του στο αποκορύφωμά της ως επικεφαλής της κουζίνας του γαστρονομικού φαινομένου ‘Noma’ – δίπλα στον Rene Redzepi – ο Matthew Orlando δημιουργεί τον δικό του γαστρονομικό παράδεισο με τον όνομα Amass.

Στεγασμένο στο τεράστιο κτίριο 736 τετραγωνικών μέτρων ενός πρώην ναυπηγείου, το εστιατόριο είναι σχεδιασμένο σε βιομηχανικό ύφος, με open-plan χώρους που επιτρέπουν στους επισκέπτες να παρακολουθούν τη διαδικασία προετοιμασίας των πιάτων.

Τέλος, η ερώτηση που όλοι έχουμε στο μυαλό μας: To φαγητό; Στο Amass (όπως και στο Noma) το φαγητό αποτελεί έκφραση αυθορμητισμού για τον Chef και εμπειρία γεύσεων για τον επισκέπτη. Με καθημερινές προμήθειες από τα πιο φρέσκα υλικά το menu αλλάζει καθημερινά ανάλογα με τις πρώτες ύλες της ημέρας, προσφέροντας στον Chef την πολυτέλεια της δημιουργικότητας και στους επισκέπτες την εμπειρία του καλού φαγητού, απογυμνωμένη από οτιδήποτε περιττό.

Slide03

Amass_Room11

amass-restaurant-copenhagen-photography-enok-holsegaard-sofiliumm-5

Restaurant

Amass (august 2013) 048

Matt-Orlandos-Amass-Restaurant-Copenhagen

Amass_Squid(1)

Amass_Food_Mushroom Crop

644x429(ByWidth_CutTopBottom_Transparent_True_False_Undefined)

Slide15

© Different & Different
Designed by STAGE DESIGN OFFICE & Developed by MEDIACUBE